Kalender

<<  April 2024  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Aanmelden



28-11-08 Bijeenkomst klankbordgroep WOP PDF Afdrukken E-mail
Op woensdag 1 oktober was de voorlopig laatste bijeenkomst van de klankbordgroep WOP De Blokken. Hier vindt u een verslag hiervan.

Jacqueline Broekhof heet de aanwezigen van harte welkom op deze voorlopig laatste avond van de klankbordgroep. Deze groep is erg belangrijk voor de mensen van het buurtbeheer geweest bij de gesprekken over het wijkontwikkelingsplan.

 

Het buurtbeheer heeft u diverse keren uitgenodigd.

Wij hebben u  tijdens de bijeenkomsten  informatie   gegeven over:

1 Wat is het  WOP  uitleg door B. van Ochtrop projectleider van Arcadis

2 Het sociaal plan

3 Knip en plak maquette maken 

4 Kunst in de wijk

5 Leefbaarheid onderzoek Matthijs Soek.

De avond was gebaseerd op een aantal vragen en stellingen van het buurtbeheer.

1 Ziet u de visie die u had aan het begin van het traject terug in de plannen zoals ze nu op tafel liggen?

Hier waren geen opmerkingen over.

2 Voldeden de bijeenkomsten van het buurtbeheer aan uw verwachtingen en kreeg u voldoende informatie van Gemeente en Woningstichting?

De communicatie van de Gemeente en de Woningstichting kon in het begin beter. Na gesprekken van het buurtbeheer is dit verbetert.

Vraag uit de zaal; Hoe zien de partijen ons? Deze vraag wordt door het buurtbeheer beantwoordt met serieus. Er wordt rekening gehouden met vragen en opmerkingen uit de buurt.

3 Kreeg u voldoende informatie van het buurtbeheer?

Men had graag notulen van de bijeenkomsten op de website terug gezien. Het buurtbeheer gaat hiermee aan de slag.

4 Wat kan het buurtbeheer in de toekomst voor u betekenen?

Een buurtbewoner haalt het parkeerprobleem in de wijk aan. Het blijft krap, en door de beperkte ruimte zal het moeilijk zijn om hier iets aan te veranderen.  Het buurtbeheer neemt deze problemen wel mee naar de vergaderingen van het wijkontwikkelingsplan en legt ze zo mogelijk ook voor aan de gemeente. Het buurtbeheer is er voor alles wat te maken heeft met woon-en leefbaarheid in de buurt.

5 Kunst in de wijk

Het buurtbeheer geeft aan wat het belang van kunst in de wijk is. Het geeft kleur en herkenning aan de wijk. Daarom de vraag of er mensen zijn die met ons mee willen denken. Er is al een enthousiaste bewoner die zich bij ons aansluit.

 

Opmerkingen en vragen uit de zaal;

Vraag; krijgen alle huurders informatie over de verkoop van de huizen? Alle huurders hebben hierover bericht gehad. Op de informatie avond  van 29 september j.l. konden bewoners zich opgeven voor een taxatie van hun huis. Veel bewoners hebben hiervan gebruik gemaakt.

Vraag; hoe staat het buurtbeheer tegenover  de plannen van de KSW om op de ijsbaan een muziek gebouw neer te zetten?  Antwoord: de ijsbaan is geen locatie die bij de gemeente in beeld is voor de KSW.

Vraag; Er gaat een gerucht dat alle achterpaden weer open gaan. Iemand van het buurtbeheer heeft navraag gedaan en het is gebleken dat dit gerucht niet waar is. De achterpaden worden beschouwd als zijnde goed. Natuurlijk zal de situatie moeten worden aangepast als er huizen tussenuit gaan.

 

Dit was voorlopig de laatste avond voor de mensen van de klankbordgroep. Als het buurtbeheer in de toekomst weer ruggespraak wil houden, krijgt iedereen zeker weer een uitnodiging. Het buurtbeheer heeft in het verleden veel aan de goede ideeën en opmerkingen van iedereen gehad.

 

Truus en Ida van het buurtbeheer komen binnen en doen  verslag van de evaluatie van het bankjesproject in het park. Er zijn weinig tot geen klachten van de omwonenden en de bankjes worden ook gebruikt door mensen die bijvoorbeeld hun hond uitlaten en even zitten voor een praatje. Het buurtbeheer is erg blij met deze ontwikkeling. De gemeente blijft vinger aan de pols houden o.a. door gesprekken met de straathoekwerker.

 

Het buurtbeheer bedankt alle mensen voor hun inbreng op deze avond.