Kalender

<<  Mei 2024  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Aanmelden



Foto workshop PDF Afdrukken E-mail

Workshop foto’s maken over De Blokken

 

De Blokken, daar wil je wonen! Dat is de titel van de workshop fotograferen die in september van start gaat voor inwoners van De Blokken.  Lijkt het u leuk om uw wijk te fotograferen en te laten zien wat uw band is met De Blokken? Meldt u aan en doe mee! Er is nog plaats! 

 

Bijna iedereen kan wel een kiekje maken. Maar een gevoel of sfeer uitdrukken met een foto, dat is andere koek. Hoe vertel je een verhaal met een foto, hoe leg je vast wat een plek of persoon voor jou betekent, hoe laat je een sfeer tot uitdrukking komen?  

 

 

Drie bijeenkomsten
In drie bijeenkomsten begeleidt de Nijverdalse beroepsfotograaf Emile Willems u daarbij. Tijdens de eerste bijeenkomst leert u wat het verschil is tussen een kiekje en een foto, tussen zomaar een plaatje schieten en weloverwogen iets vastleggen. U leert waar u allemaal op moet letten en hoe u de techniek van het fotograferen kunt gebruiken om een sprekende foto te maken. Compositie, licht, timing: aan de hand van voorbeelden maakt Emile Willems u wegwijs.Daarna gaat u zelf aan de slag.In de tweede bijeenkomst, enkele weken later, worden de resultaten besproken. U maakt een eerste selectie uit uw foto’s en krijgt aanwijzingen van de fotograaf. Met dat commentaar in uw achterhoofd gaat u opnieuw op pad.Tijdens de derde bijeenkomst kiest u samen met de fotograaf de mooiste door u gemaakte foto uit. Die foto maakt deel uit van een expositie, die op een nog nader te bepalen plaats in De Blokken wordt gehouden. 

 

De foto’s

Op deze manier ontstaat een bijzondere verzameling foto’s. Foto’s die laten zien wat De Blokken betekent voor u als wijkbewoner. De foto’s worden tentoongesteld en gepubliceerd in de Nieuwsbrief WOP De Blokken en eventueel andere publicaties van gemeente en woningstichting.  

 

 

Voor wie?

De workshop wordt u aangeboden door de projectgroep WOP De Blokken en is bedoeldvoor inwoners van De Blokken. Er kunnen 25 mensen meedoen.  

 

 

 

Wanneer?

De workshops zijn op zaterdag 26 september van 9.30 tot 12.00 uur in de modelwoning aan de Jan Luykenstraat 11, op  woensdagavond 21 oktober van 19.30 tot 22.00 uur en op woensdagavond 18  november van 19.30 tot 22.00 uur november in De Blokkendoos. De expositie zal rond eind januari zijn. 

 

Wat heeft u nodig?

Voor de workshop heeft u een digitale camera nodig, die u zelf meebrengt. U hoeft geen ervaren fotograaf te zijn, maar we gaan er wel vanuit dat u de basishandgrepen van uw toestel beheerst. 

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met Nanne Dorren, communicatieadviseur van de gemeente Hellendoorn, 0548-630305 (dinsdag t/m vrijdag).  Voor meer informatie zie ook de WOP De Blokken Nieuwsbrief van juni 2009